Over Ons

/
Over Ons

Wij zijn een groep gastroenterologen werkzaam binnen de GZA ziekenhuizen (met name Sint Augustinus, Sint Vincentius en Sint Jozef). We behandelen maag-, darm en leverziekten bij patienten van de regio Antwerpen.

Dit kan gaan van  problemen als maaglijden of aambeien, tot ziekten als ziekte van crohn, kanker van bvb pancreas of darm.

Geschiedenis

Onze groep is ontstaan uit een fusie van de gastroenterologie groep van Sint Augustinus, Sint Vincentius en Sint Jozef. Een eerste fusie is formeel ingegaan in 2014 en wel tussen de artsen van Sint Augustinus en Sint Jozef. Daardoor waren we werkzaam op vijf locaties, met name het Sint Augustinus ziekenhuis te Wilrijk, Sint Jozefziekenhuis te Mortsel, Antwerp Medical Building te Antwerpen en Medisch Centrum te Wijnegem. In 2016 is de fusie met de gastroenterologen van Sint Vincentius formeel geworden. Daardoor werken we als groep nu buiten de hoger vermelde lokaties (op 01/01/2021 werd onze praktijk te Wijnegem gesloten), ook in het Sint Vincentius ziekenhuis en in privepraktijken op het Eilandje en te Zwijndrecht. 

Team

Onze groep bestaat uit 12 gastro-enterologen die allen op verschillende locaties werkzaam zijn doch als één team functioneren. 

  • Op campus Sint Augustinus werken: drs. Dirk Sprengers, Frank Van de Mierop, Thomas Botelberge, Ingrid Buytaert, Piet Hein Steger, Steven Van Outryve, Jozef Wauters, Isabelle Maurissen en Filip Couturier en Sara Nullens
  • Op campus Sint Vincentius werken: drs. Dirk Staessen, Piet Hein Steger, Herbert Fierens, Steven Van Outryve, Jozef Wauters, Filip Couturier en Sara Nullens.  
  • Op campus Sint Jozef werken: drs Ingrid Buytaert, Isabelle Maurissen, Frank Van de Mierop

In onze ziekenhuizen werken we intensief samen met onze verpleging, assistenten en stagiairs in opleiding, administratieve medewerkers en collega’s en diensten van de GZA ziekenhuizen. 

  • In de Antwerp Medical Building werken: drs Dirk Sprengers, Frank Van de Mierop, Thomas Botelberge en Filip Couturier. 
  • Op het eilandje werken drs Piet Hein Steger, Jozef Wauters en Steven Van Outryve. 
  • In Zwijndrecht werkt dr. Herbert Fierens. 

Op de privepraktijken worden we geholpen door ons eigen verpleegkundig en administratief personeel.

Alle locaties werken met eenzelfde elektronisch patiënten dossier, met dezelfde hoogwaardige materialen én aan zelfde tarief (varierend per arts, niet per locatie).

Activiteiten

Naast algemene gastro- enterologie en hepatologie, hebben we gezorgd dat binnen de associatie ieder zijn eigen deelspecialiteit heeft, zodat de patiënt de best mogelijke specialistische zorgen krijgt. Er werd ook gezorgd voor een ideale leeftijdspyramide zodat continuïteit van zorgen in de toekomst geen probleem mag stellen.

Visie en missie

 
Op een wetenschappelijk gefundeerde basis en in teamverband aan patiënten met aandoeningen behorend tot onze specialiteit, gepersonaliseerde hoogstaande zorg verlenen, zowel op ambulante basis als bij gehospitaliseerde patiënten. Hierbij wordt gepoogd dit te doen met de best mogelijke klinische zorg, aangevuld met state of the art technologie en relevante klinische research.
 
Aanbieden van de hoogste kwaliteit van evidence based geneeskunde, door het opvolgen van de wetenschappelijke evoluties, door deel te nemen aan wetenschappelijke meetings en activiteiten. Verzamelen en analyseren van performantie en uitkomsten om zo eigen werking te verbeteren, alsook te rapporteren aan de bevoegde (accrediterings-) instanties. 
 
Pogen de laatste nieuwe technieken of behandelingen aan te bieden, die wetenschappelijk voordeel hebben aangetoond of die onder vorm van een studie worden onderzocht. 
Herkennen van de waarde en eigenheid van ieder lid van het team en proberen om getalenteerde nieuwe leden aan te trekken door een aantrekkelijke werkomgeving te creëren. 
Samenwerken met de verschillende diensten binnen de GZA ziekenhuizen. 
Samenwerken met de huisartsen door persoonlijk contact, afleveren van goed professioneel werk en service. 
Samenwerken met de universitaire ziekenhuizen die erkend worden in hun expertise in specifieke onderdelen van de gastro-enterologie, digestieve oncologie en hepatologie.